Wat zijn jullie openingstijden?

Op maandag overdag zijn we gesloten. Maandag zijn we open vanaf 20:00 's avonds tot en met 5:00 uur 's nachts. Dinsdag tot en met zondag zijn we geopend vanaf 10:00 uur 's ochtends tot 5:00 's nachts.   

more

Verhuurvoorwaarden vaste kamer

Bij ons is het mogelijk om een vaste kamer te huren. De voorwaarden hiervoor zijn als volgt

more

Kan ik een raam huren zonder een rol te hebben in het collectief of de organisatie?

Natuurlijk. Sekswerkers kunnen gewoon een raam huren. Alle werkzaamheden voor de dagelijkse verhuur van kamers worden verricht door betaalde medewerkers. Onze fijne lounge en alle workshops zijn bovendien vrij toegankelijk voor alle sekswerkers die een kamer huren.

more

Wat maakt My Red Light bijzonder?

De oprichters van My Red Light zijn mensen met verschillende achtergronden in sekswerk, dankzij hun kennis en ervaring heeft My Red Light een werkomgeving kunnen creëren die geheel is toegespitst op de behoeften van sekswerkers én bezoekers. 

more

Hoe waarborgen jullie de privacy van sekswerkers?

Als je een raam huurt bij My Red Light, staat jouw privacy altijd voorop. Dat geldt natuurlijk ook als je meedoet aan een van onze activiteiten. Wil je werken bij My Red Light, dan kies je zelf of je dat anoniem wil doen of niet. We bespreken jouw wensen en de mogelijkheden uitgebreid voordat je een baan accepteert. My Red Light heeft een woordvoerder die de organisatie vertegenwoordigt in de media.

more

Hoe is My Red Light ontstaan?

De Wallen zijn wereldberoemd. Sekswerk is al eeuwen een belangrijk kenmerk van het Amsterdamse Wallengebied. In 2000 werd het uitbaten van een seksbedrijf legaal, maar het is nog steeds niet makkelijk om het beroep van sekswerker op een normale manier uit te oefenen.

more

Zeggenschap – hoe werkt dat?

De meerderheid van het team en het bestuur bestaat uit mensen met een achtergrond in sekswerk. Alle sekswerkers die een raam huren bij My Red Light hebben de mogelijkheid om mee te denken over verhuurvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en belangrijke beslissingen.  Dit gaat via de Raad van Advies. Iedereen die een raam bij My Red Light huurt, is van harte welkom om daarin plaats te nemen.

more

Wat doet My Red Light tegen misstanden in de prostitutie?

Wij kiezen voor zelfbeheer omdat sekswerkers evenveel recht dienen te hebben op autonomie, zeggenschap en zelfontwikkeling als ieder ander mens. Dat brengen we hier in de praktijk. Tegelijkertijd kunnen we gedwongen prostitutie in Nederland niet geheel uitbannen, daar is meer voor nodig. 

more

Draagt My Red Light bij aan de normalisatie van sekswerk?

Vanwege het stigma op sekswerk is de toegang tot zakelijke dienstverlening voor sekswerkers en seksbedrijven vaak beperkt. Omdat sekswerk een legaal beroep is, vinden we dat sekswerkers dezelfde rechten en dezelfde toegang tot zakelijke dienstverlening moeten hebben als iedere andere ondernemer. Daar maken we ons hard voor. Als collectief sta je samen sterker dan alleen.

more

Verhuurvoorwaarden shifts

Bij ons is het mogelijk om een kamer te huren. De voorwaarden hiervoor zijn als volgt:

more

Heb je vragen over gezondheid, seks, anticonceptie, geld en nog veel meer?

Als seks je werk is kun je met al je vragen over gezondheid, seks, geld, veilig vrijen, soa’s, anticonceptie en stoppen met werk of stress terecht bij P&G292.  Bel 020 531 8600 voor persoonlijk advies. Of kom langs op het soa spreekuur, het seksualiteitsspreekuur of het spreekuur maatschappelijk werk.  SOA-, HIV-, of zwangerschapstest nodig? Bij P&G292 kun je je gratis laten testen.

more

Hoe werkt My Red Light aan positieverbetering van sekswerkers?

Samen staan we sterker. Dit zijn onze plannen om de positie van sekswerkers te verbeteren:

more

Heb je een prostitutievertrouwenspersoon nodig?

Behoefte aan een luisterend oor voor werk gerelateerde problemen? Je kunt altijd terecht bij één van de prostitutie vertrouwenspersonen in Amsterdam: 

more

Wat is Proud?

Proud is de Nederlandse vereniging voor sekswerkers. Proud zet zich in voor de rechten van alle sekswerkers in Nederland. 

more

Doet My Red Light mee aan onderzoeken?

My Red Light heeft ervoor gekozen om een monitorprogramma te ontwikkelen met een aantal specifieke onderzoeksbureaus/universiteiten. Daarom hebben wij  besloten om niet deel te nemen aan overige onderzoeken, interviews of werkbezoeken van onderzoekers of studenten. Op de pagina 'What the FAQ' geven we antwoord op veel gestelde vragen.

more

Wat is de rol van HVO-Querido

Zorginstelling HVO-Querido ondersteunt My Red Light bij de oprichting van de organisatie, het bestuur en de bedrijfsvoering. Deze ondersteuning is tijdelijk en is gericht op de totale zelfstandigheid van My Red Light.

more

Wat gaat My Red Light doen met de winst van raamverhuur?

If profit is generated through renting out the rooms, it will be used to invest in initiatives for the improvement of sex workers' social status, such as a Bread Fund, workshops and all efforts made to create an amazing workplace.

more

Heb je een leuk idee of wil je meedoen?

Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën en nieuwe mensen. Daarom kun je altijd een mailtje met je input sturen naar info@myredlight.nl.

more

Heb je vragen over drugs- en alcoholgebruik?

Vragen over drugs- en alcoholgebruik? Check mainline.nl. Mainline heeft ook infoavonden voor mannen die chems gebruiken of gebruikt hebben.

more

Kan ik een scriptie of werkstuk maken over My Red Light?

My Red Light heeft ervoor gekozen om een monitorprogramma te ontwikkelen met een aantal specifieke onderzoeksbureaus/universiteiten. Daarom hebben wij  besloten om niet deel te nemen aan overige onderzoeken, interviews of werkbezoeken van onderzoekers of studenten. Op de pagina 'What the FAQ' geven we antwoord op veel gestelde vragen.

more

Is My Red Light alleen voor vrouwelijke sekswerkers?

My Red Light is een inclusieve organisatie: wij zijn er voor mannen, vrouwen en transpersonen. We vinden het belangrijk dat wij een fijne en gezonde werkplek bieden voor alle sekswerkers. 

more