Glazen Buttplugs; niet gevaarlijk wel spannend

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Glas, niet het eerste materiaalsoort wanneer je denkt aan sexspeeltjes. Je zou je af kunnen vragen waarom je zou moeten kiezen voor glas terwijl je ook voor zacht en huidvriendelijke materialen, zoals siliconen, kunt kiezen. Vaak horen we dat glas gevaarlijk is en dat dit eenvoudig kapot gaat. Zeker wanneer het om een buttplug gaat ontstaan er twijfels over deze negatieve eigenschap. Zo zou je bijvoorbeeld eenvoudig gewond kunnen raken wanneer je onvoorzichtig bent. Niets is minder waar en in deze blog leggen we je uit waarom dit tot de rijk van der fabelen behoort. Daarnaast gaan we de speciale eigenschappen toelichten van de glazen buttplug. Ben je nieuwsgierig geworden, lees dan verder en we zijn overtuigd dat jouw achteringang in no-time openlijk zichtbaar zal zijn.

Waarom glazen buttplugs veilig zijn

Laten we eerst het primaire argument tegenspreken door te zeggen dat glazen buttplugs veilig zijn in gebruik. Het gebruikte glas in transparante buttplugs zijn speciaal vervaardigd waardoor deze niet snel zal breken. Glazen dildo’s en grote buttplugs hebben daarnaast een dikke schacht waardoor de dikte extra dichtheid biedt. Wanneer je een glazen buttplug gebruikt is de kans nihil dat deze hierom zal breken. Een tweede punt die we willen belichten is dat niet alle glazen buttplugs gemaakt zijn van glas. Tegenwoordig zijn transparante speeltjes en glazen buttplugs ook verkrijgbaar in acryl varianten. Naast glas zijn deze acryl kunststof varianten lichter en vrijwel onbreekbaar.
Naast de gebruikte materialen zijn glazen buttplugs veiliger in gebruik omdat glas niet vatbaar is voor bacteriën. Er vind ook geen chemische interacties plaats die kunnen leiden tot allergische reacties. Wanneer je de vergelijking trekt met zachte materialen zoals TPR en siliconen, zijn glazen buttplugs niet poreus. Hierdoor kunnen bacteriën en vuil niet hechten op microscopisch niveau. Je merkt dit ook tijdens het reinigen van de grote buttplug of glazen dildo. Deze eigenschappen maken een glazen buttplug daarom erg geschikt om als anaal speeltje gebruikt te worden.

Kan een glazen buttplug breken?

Kort gezegd zijn alle solide materialen vatbaar voor breuk. Dit is ook het geval bij een glazen buttplug. In veel gevallen waar een glazen speeltje breekt, zoals een glazen buttplug, heeft dit te maken met hard contact tegen een zwaar solide object of oppervlakte. De meest voor de hand liggend voorbeeld is wanneer de glazen buttplug val op een hard ondergrond. Let daarom bij glazen toys goed op waar je deze gebruikt en voorkom dat deze kan vallen. Breuk zal niet voorkomen wanneer de buttplug van glas in de anus vast zit.
Gebruik je de glazen buttplug vaak op harde ondergrond of ben je gewoon vaak onvoorzichtig, dan zijn acryl buttplugs een betere keuze. Zoals eerder is uitgelegd zijn transparante buttplugs gemaakt van kunststof niet vatbaar voor breuken. Door de kunststof eigenschappen kun je deze zo vaak laten vallen als je wilt zonder dat deze zal breken. Glazen buttplugs van kunststof zijn mede hierdoor erg populair terwijl ze vrijwel dezelfde kenmerken hebben als glazen varianten.

Temperature play met een glazen buttplug

Het gebruik van een glazen buttplug heeft, naast de standaard stimulerende eigenschappen van de kringspier, ook aanvullende mogelijkheden. Temperature play, temperatuur spelletjes, is veruit het populairst voor extra stimulatie. Kort gezegd verwarm of verkoel je het glazen speeltje waardoor deze extra stimulerend aanvoelt. Kies je voor verkoelende stimulatie, dan kun je de glazen buttplug van te voren in de diepvries leggen. Na enkele minuten is het voldoende om de glazen buttplug weer uit de vriezer te halen. Let wel op dat je deze niet te lang laat ‘vriezen’. Zo verminder je de kans op ongemakken en brandwonden door verkoeling.
Ben je van plan om de buttplug van glas te verwarmen? Houd deze dan voor paar seconden onder de hete kraan. Zorg dat je dit niet te lang doet omdat deze al snel heet kan worden. Controleer altijd de temperatuur voordat je de buttplug in gaat brengen. Dit doe je door van te voren de spitse punt van de buttplug aan te raken. Is het te heet, wacht dan even totdat deze iets af is gekoeld. Wanneer de buttplug van glas te heet is zorgt dit voor ongemak en kan het de darmwand beschadigen.

Prijs kwaliteit glazen buttplug

Buttplugs van glas en transparante buttplugs van acryl vallen beide onder glazen buttplugs. Naast de verschillende eigenschappen, die we besproken hebben, verschillen beide materiaalsoorten wel in prijsvoering. Buttplugs van glas zijn over het algemeen duurder gezien glas een duurder materiaalsoort is en moeilijker te vervaardigen. Glazen buttplugs zijn ook geschikt voor Temperature Play terwijl een kunststof variant dit niet is. De hoogwaardige afwerking kun je ook duidelijk zien vergeleken met een transparante buttplug van kunststof. Naast een functioneel speeltje zijn glazen buttplugs echte design artikelen. De hoogwaardigheid straalt er van af en dat mag dan ook gezien worden.
Maakt de afwerking en hoogwaardig design niet veel uit voor je? Dan kun je kiezen voor een glazen buttplug van kunststof. De prijzen liggen in vergelijking lager dan bij glazen ontwerpen en ze zijn ook niet gevoelig voor schade. Omdat acryl niet volledig licht doorlatend is zijn deze kunststof buttplugs niet 100% glashelder wanneer licht door schijnt. Hiernaast zijn kunststof buttplugs niet geschikt voor Temperature Play. Zo is kunststof een stuk minder gevoelig voor temperatuurverschillen en zullen deze smelten bij hoge temperaturen.

Myredlight
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare