NFL-speler Carl Nassib komt uit en we zijn er voor

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Door Nate Lindstrom, 17, Stafschrijver en Parth Thakkar, 18, Medewerker

9 juli 2021

De National Football League (NFL) bestaat al 100 jaar, maar het was pas onlangs dat een actieve speler – Carl Nassib van de Las Vegas Raiders – uit de kast kwam als homo.

Een aankondiging

Tijdens Pride Month een paar weken geleden plaatste het verdedigende einde uit Pennsylvania een video op Instagram waarin hij aankondigde dat hij homo is. Later bracht hij een verklaring uit waarin hij vertelt hoe hij jarenlang worstelde om uit de kast te komen, en hij bedankt zijn familie, vrienden, teamgenoten en coaches voor hun steun. Nassib kondigde ook aan dat hij $ 100.000 doneerde aan Het Trevor-project, een non-profitorganisatie die zich richt op zelfmoordpreventie onder LHBTQ-jongeren. “Ze doen echt ongelooflijke dingen en ik ben erg opgewonden om er deel van uit te maken”, zegt hij.

Niet de eerste

Nassib is niet de eerste NFL-speler die als homo uit de kast komt. Michael Sam kwam uit de kast voordat hij in 2014 werd opgesteld. David Kopay speelde in de NFL in de jaren zestig en zeventig en kwam uit de kast na zijn pensionering. Wat maakt de coming-out van Nassib zo speciaal?

Nogmaals, Nassib is de eerste speler die naar buiten komt terwijl hij actief in de NFL speelt. Het is ook uniek omdat de reacties van het publiek over het algemeen positief waren. De NFL en de Raiders hebben ook hun steun betuigd op sociale media.

Dit is niet altijd het geval geweest. De NFL is van oudsher hypermannelijk en heteronormatief geweest – het is niet wat de meesten een gemakkelijke omgeving zouden noemen om als homo uit de kast te komen. Sam kreeg reactie van de media en andere NFL-spelers nadat hij uit de kast kwam. Kopay heeft in interviews gezegd dat het moeilijk was om als homoseksuele voetballer erbij te horen en vond dat hij vaak zijn seksuele geaardheid moest verbergen. De coming-out van Nassib is dus een historisch moment voor de NFL

Een belangrijk voorbeeld voor jonge LGBTQ-atleten

Het is ook een historisch moment voor LGBTQ-mensen. Zoveel jonge LGBTQ-atleten sluiten zich aan bij sportteams omdat ze bang zijn hoeveel kansen ze zullen krijgen, hoe coaches en teamgenoten hen zullen behandelen en wat de reacties van anderen zullen zijn. Hopelijk schept de coming-out van Nassib een belangrijk precedent en schept het een cultuur die queer-geïdentificeerde spelers meer accepteert om zichzelf te zijn.

Nassib was ook een voorbeeld voor jonge LHBTQ-mensen in het algemeen. “Ik vind representatie en zichtbaarheid gewoon belangrijk”, zegt hij in zijn video. In een begeleidende schriftelijke verklaring zegt hij: “Jonge LGBTQ-kinderen hebben vijf keer meer kans dan hun heterovrienden om zelfmoord te overwegen. Het enige dat nodig is, is één volwassene die het accepteert om het risico op een zelfmoordpoging van een LHBTQ-kind met 40% te verminderen.” Het hebben van zichtbare LHBTQ-volwassenen kan de jongeren die naar hen kijken alleen maar helpen.

De coming-out van Carl Nassib zal zeker worden geregistreerd als een “overwinning”.

Uitchecken Atleet Bondgenoot voor meer informatie over ondersteuning van LGBTQ-atleten!

foto door Ben Hershey Aan Unsplash

creditSource link

Myredlight
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare