Teen Dating Geweld – Je bent niet alleen

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Door Melissa Liu, 17, Stafschrijver

19 februari 2021

Februari is de maand van de voorlichting over geweld tegen tieners, maar onderwijs en bewustwording over geweld bij tieners daten is elke maand van cruciaal belang. Je verwacht misschien niet dat je jezelf of je dierbaren in een gewelddadige relatie zult vinden, maar helaas kan het iedereen overkomen.

Hoe ziet het eruit?

Geweld tijdens het daten van tieners kan op verschillende manieren naar voren komen, zowel in het echte leven als virtueel. Er zijn vier soorten partnergeweld, volgens het National Center for Injury Prevention and Control bij de Centers for Disease Control and Prevention (CDC):

1. Fysiek geweld: wanneer een persoon fysieke schade toebrengt aan zijn partner, zoals knijpen, slaan of stoten. “Bijna een op de 11 vrouwen en ongeveer een op de 15 mannelijke middelbare scholieren meldt het afgelopen jaar fysiek geweld te hebben ervaren bij het daten”, aldus de Youth Risk Behavior Survey 2018.

2. Seksueel geweld: wanneer iemand zijn partner dwingt tot seksuele activiteit of probeert hem seksueel aan te raken zonder toestemming of toestemming. Dingen zoals sexting kunnen ook in deze categorie vallen als beide mensen niet akkoord gaan. “Ongeveer één op de negen vrouwen en één op de 36 mannelijke middelbare scholieren geeft aan het afgelopen jaar te maken te hebben gehad met seksueel datinggeweld”, ook volgens de 2018 Youth Risk Behavior Survey.

3. psychologische agressie: verbale, emotionele en mentale mishandeling bedoeld om iemands geestelijke gezondheid te schaden en hem een ​​zwak gevoel te geven. Oneerlijkheid in een relatie of chantage zijn vormen van psychologische agressie.

4. stalken: het vertonen van een continu patroon van ongewenste aandacht waardoor de persoon die het doelwit is, het gevoel kan krijgen dat zijn veiligheid in gevaar is.

Wat je kunt doen

Dus, wat kunt u doen als u of iemand om wie u geeft een gewelddadige relatie heeft?

1. Verlaat de relatie. Dit kan in het begin moeilijk zijn om te doen, maar als je het gevoel hebt dat je in een gewelddadige relatie zit, is het tijd om eruit te komen, voor je eigen welzijn. Praat met vrienden en familie of zoek professionele hulp van een therapeut. Uw veiligheid is belangrijk en u staat er niet alleen voor.

2. Weet dat je niet verantwoordelijk bent. We hebben geen controle over andermans acties. Je enige verantwoordelijkheid is om jezelf in een veiligere ruimte te brengen, fysiek en psychologisch.

3. Zoek hulp. Misschien voel je je diepbedroefd nadat je de relatie hebt verlaten, zelfs als het beledigend was. Maar je moet weten dat tijd helpt. Als je hulp nodig hebt om uit een relatie te komen of als je je niet veilig voelt, neem dan contact op met de Nationale meldpunt huiselijk geweld Bij 1-800-799-7233, een 24-uurs, zeven dagen per week service. U kunt ook naar TheHotline.org, LoveIsRespect.org en SafeVoices.org voor meer middelen.

Teen Dating Violence Awareness Month is gericht op het opbouwen van bewustzijn van de tekenen van een gewelddadige relatie en hoe je eruit kunt komen. Hoe meer informatie en bewustzijn er is, hoe groter de kans dat tieners zich minder geïsoleerd voelen als ze zich in een gewelddadige relatie bevinden en om hulp vragen.

creditSource link

Myredlight
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare